Wednesday 27 May 2020

Woningmarkt stabiliseert zich

21 november 2009 door:  
Rubriek: Nieuws uit de woningmarkt

Rabobank nv voorziet een stabilisatie van de woningmarkt, waarbij de grootste daling in transacties en de huizenprijzen achter de rug is, meldt het bedrijf middels een kwartaalbericht over de woningmarkt.

Hoewel het aantal woningverkopen nog steeds historisch laag is, is de bank van mening dat de markt met meer dan 90.000 transacties in 2009 niet “op slot” zit.

Rabobank constateert bovendien dat zich op de Nederlandse hypotheekmarkt geen noemenswaardige betalingsproblemen voordoen. Omdat de werkloosheid naar verwachting voorlopig nog wel verder zal oplopen waarschuwt de bank echter voor het feit dat de betalingsproblemen hierdoor kunnen toenemen.

Desondanks staat de Nederlandse huizenmarkt er volgens Rabobank gunstig bij: “Binnen Europa heeft Nederland met een percentage van 0,5% al enige tijd het laagste percentage van klanten met een betalingsachterstand.”

Daarnaast concludeert de bank uit zijn eigen hypotheekportefeuille dat dit percentage nauwelijks is toegenomen, wat een reflectie is van de structurele gezondheid van de Nederlandse markt voor woninghypotheken.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld.